Sayın Velilerimizin Dikkatine

Milli Eğitim Bakanlığının 21/08/2023 tarih ve 81785959 sayılı genelgesi gereğince velilerimizin öğretmenlerle görüşme talep edebilcekleri randevu saatleri ve günleri planlanmıştır.

13.09.2023 221

13-09-2023Kangal Anadolu Lisesi Müdürlüğü olarak; okul idaresi, öğretmen ve veli iş birliğini kuvvetlendirmek, öğrencilerimizle ilgili bilgi akışı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgenin 10. maddesinde yer alan  " Velilerin okul ziyaretleri ve velilerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacaktır." maddesi gereğince veli randevu sistemine geçmiş bulunmaktayız. Bu sistem ile velilerimizin öğretmenlerimizle planlı bir şekilde zaman kaybetmeden görüşebilmeleri hedeflenmektedir. Veli görüşme randevuları yan tarafta belirtilen saatlerde sivasarge.meb.gov.tr/erandevu/ sitesinden online olarak yapılacak olup okul onayı yapıldıktan sonra randevu oluşturulacaktır. Okul onayı yapılmayan randevularda görüşme yapılamayacaktır. Randevu sistemi haricinde öğretmenlerin şahsi telefonlarından randevu talebi istenmeyecektir. Randevu oluşturan velilerimiz "Veli Bekleme Alanı" bölümünde görüşeceği öğretmeni bekleyebilecektir. Velilerin Okul idaresinin izni olmadan üst katlara çıkmaları yasaktır.

Uygulama Yönergesi:

**  İletişim sürecini verimli ve sürdürülebilir hale getirebilmek için öğretmenlerimiz hafta içinde görüşme yapabilecekleri günleri ve saatlerini belirlerler.

**  Öğretmenlerimiz görüşmek istedikleri velilerimiz ile iletişim kurarak, görüşmenin yapılacağı gün ve saati önceden kararlaştırıp görüşme zamanını belirler.

**  Veli Randevu Sistemi'nde her öğretmenimiz haftalık en az bir velimizle önceden belirledikleri gün ve saatte 30 dakikayı aşmayacak şekilde görüşme yaparlar. Böylece bilgi, dilek, istek ve problemler çözüm odaklı bir bakış ve yaklaşımla hızlı bir şekilde paylaşılır.

Randevu sisteminin düzgün işlemesi ve mağduriyetlerin oluşmaması adına randevuların en az üç gün önceden oluşturulması önem arz etmektedir.

Önemle Duyurulur.